Tarieven en vergoeding

 

Tarieven

Hieronder vindt u onze tarieven.

Tarieven
Adviesgesprek (gesprek incl. voorbereiding) € 250,-
Intakegesprek voorafgaand aan Cognitieve gedragstherapie of strategietraining € 250,-
Psychologisch onderzoek (incl. voorbereiding, intake, onderzoek en rapportage) € 1.950,-
Begeleidingssessie (voorbereiding en 3/4 uur) € 99,50
Vervolggesprek € 250,-
Schoolbezoek (excl. reiskosten- reistijdvergoeding) € 250,-
Aanvullend psychologisch onderzoek (afhankelijk van de vraag) of didactisch onderzoek in overleg
CBO Challenge (incl. eten en drinken) €60,-
Individuele screening (incl. verwerking en nabespreking) €400,- per leerling
Workshop / presentatie (inclusief voorbereiding) € 250,- per uur

(eerste twee uur,

daarna €125,- per uur)

€ 625,- per dagdeel

(3 uur, excl. pauze)

€1.000,- per dag

(6 uur, excl. pauze)

 

Vergoeding voor cliënten tot 18 jaar

Het CBO heeft met onderstaande gemeentes een raamcontract. Dit betekent dat jeugdhulp wordt vergoed indien er een verwijzing kan worden overlegd. In dit geval dienen ouders een aanmeldformulier in met een verwijzing van de gemeente, een huisarts of een specialist (zoals jeugdarts).

  • Domein Limburg-Noord: Beesel, Bergen, Gennep, Horst aan de Maas, Peel en Maas, Venlo en Venray.
  • Regio Centraal Gelderland: Arnhem, Doesburg, Duiven, Lingewaard, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rozendaal, Wageningen, Westervoort en Zevenaar.
    • Vanaf 31 maart 2021 zijn wij niet meer gecontracteerd bij de gemeenten Rheden en Rozendaal.

Indien er géén raamcontract is, vragen de ouders bij de gemeente wat de gemeente nodig heeft om een individueel contract tussen de gemeente en het CBO op te stellen. Ouders zorgen vervolgens voor een verwijzing van een huisarts, gemeente of specialist. Met deze gegevens melden de ouders zich bij het CBO. Het CBO zet zich er vervolgens voor in een vergoeding te krijgen voor de jeugdhulp bij de desbetreffende gemeente. Aangezien er geen raamcontract is, is het afwachten of de jeugdhulp wordt toegekend. Pas na toewijzing van de gemeente wordt de jeugdhulp in gang gezet. Tenzij ouders er nadrukkelijk mee instemmen zelf de jeugdhulp te betalen in het geval de gemeente niet akkoord gaat.

 

Vergoeding voor andere gemeenten en/of cliënten ouder dan 18 jaar

Als uw gemeente niet in het rijtje hierboven staat, worden de kosten voor onze diensten in eerste instantie niet vergoed. Wij werken onafhankelijk van de gemeenten die niet in het rijtje hierboven staan en van zorgverzekeraars (voor cliënten ouder dan 18 jaar). Dit heeft zowel voor- als nadelen. Een nadeel is dat u de kosten voor onderzoek en/of begeleiding zelf moet betalen. Voordelen zijn echter dat wij uw vertrouwelijke gegevens niet met instanties die vergoeding bieden hoeven te delen, niet gebonden zijn aan protocollen die zijn opgesteld door deze instanties en niet beperkt worden in de tijd die wij nodig achten voor onderzoek en/of begeleiding. Hierdoor kunnen wij onderzoek en begeleiding zodanig inrichten dat wij u volledig van dienst kunnen zijn.

Wij raden u echter altijd aan in gesprek te gaan met uw gemeente, zorgverzekeraar, school (in geval van kinderen) of werkgever (in geval van volwassenen). In sommige gevallen is het voor cliënten na een persoonlijk gesprek toch mogelijk gebleken (een deel van) de kosten vergoed te krijgen. Door gemeenten en zorgverzekeraars wordt daarvoor meestal om een verwijsbrief van de huisarts gevraagd.