Begeleiding

Cognitieve gedragstherapie

Bij Cognitieve gedragstherapie (CGT) wordt er met uw kind op zijn of haar gevoelens en gedachten gereflecteerd, om zo tot een verandering in gedrag te komen. (Lees verder…).

 

Strategietraining

Tijdens de strategietraining wordt er individueel met uw kind gewerkt en samen gekeken naar de strategieën die hij of zij gebruikt. Uw kind leert nieuwe strategieën toe te passen en deze flexibel in te zetten (Lees verder…).

           

EMDR

Als onderdeel van de begeleiding bij het CBO kan EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) worden aangeboden. Deze vorm van behandeling, die ook op zichzelf kan staan, kan worden overwogen als      duidelijk wordt dat klachten voortkomen uit een eerdere nare (traumatische) ervaring. Voor       meer informatie over EMDR: http://www.emdr.nl/

Bij het CBO wordt EMDR toegepast door Dr. Lianne Hoogeveen. Zij is GZ-psycholoog en heeft zich gespecialiseerd in EMDR.  (Lees verder…).

 

CBO Challenges

Als uw kind behoefte heeft aan uitdaging en peercontact in het weekend, zijn de CBO Challenges een aanrader! Wij bieden een uitdagend programma op zaterdag, waarbij samenwerken, redeneervermogen en creativiteit centraal staan. (Lees verder…).