NIEUW: Knijperboekjes

CBO Talent Development is begonnen met een reeks boekjes voor gebruik op de basisschool of in het voortgezet onderwijs. Doel is om de manier van werken met hoogbegaafde leerlingen die door het CBO ontwikkeld is, op een speelse manier en met gebruik van eenvoudige materialen te presenteren.

In dit eerste boekje zijn dat wasknijpers. Ook in het tweede boekje, Schieten met knijpers voor leerlingen in het voortgezet onderwijs, dat in de herfst zal verschijnen, vormen wasknijpers het basismateriaal. Vanaf deel 3 gaan we andere eenvoudige materialen verkennen, zoals rietjes, knikkers of elastiekjes, bijvoorbeeld.

 

In elk van de boekjes vindt u een aantal leuke opdrachten waarvoor flink nagedacht moet worden door de leerlingen, soms creatief, soms analytisch of praktisch. Per opdracht staan er punten om op te letten terwijl de leerlingen bezig zijn, mogelijke valkuilen voor de leerlingen, en suggesties voor de nabespreking na de opdracht.

Het is de bedoeling dat u de leerlingen eens in een ongewone werksituatie kunt observeren, zodat u bij de nabespreking kunt vertellen wat u opviel aan hun manier van (samen-)werken, en wat ze daarbij over zichzelf kunnen leren – mogelijk ook over hun aanpak van hun ándere (school-)werk.

 

Degenen onder u die bekend zijn met de Vooruitwerklabboeken, zullen de opzet herkennen. Het Vooruitwerklab werd ook ontwikkeld aan het CBO, en de auteur is wederom dr. Els Schrover. Deze boekjes bieden u kleine opdrachten voor tussendoor, geschikt voor heel de klas, waarvoor u niet een verrijkingsklas hoeft op te tuigen. Misschien vallen u hierbij leerlingen op die tot nu toe onder de radar bleven, of ziet u leerlingen die de uitdaging van een verrijkingsgroep duidelijk nodig hebben? Of u probeert met dit boekje, of de CBO-manier van werken u bevalt, zonder dat u meteen een verrijkingsklas opzet.

 

Samenvatting:

Titel: Bouwen en spellen bedenken met knijpers

Auteur: Dr. Els Schrover

Doelgroep: leerlingen PO, midden- en bovenbouw

Prijs: €14,50 (excl. €3,35 verzendkosten voor losse boekjes, meerdere boekjes tegen de laagst mogelijke posttarieven)

Te bestellen via info@cbo-nijmegen.nl onder vermelding van ‘Knijperboek’

 

Knijperboek