CBO Challenge voor het Voortgezet Onderwijs

Tijdens een Challenge  voor intellectueel getalenteerde scholieren uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs staat verdieping in een specifiek onderwerp centraal: een groep van 10 tot 15 deelnemers wordt ondergedompeld in kennis en interessante vragen. Ook gaat de groep aan de slag met een uitdagende opdracht die betrekking heeft op het onderwerp. Daarbij zijn samenwerken, creativiteit en redeneervermogen van belang.

 

 

Lesbrief

De VO Challenge is uitdagend, dus deelnemers krijgen veel nieuwe informatie. De deelnemers gaan daarmee tijdens de bijeenkomst in groepjes aan het werk. Met één of meerdere opdrachten waarbij de inhoud door de spreker wordt aangeboden en de werkwijze door het CBO, gebaseerd op de theorie van Sternberg. Na de bijeenkomst krijgt elke deelnemer (of groep van deelnemers) een lesbrief mee, met opdrachten om de stof te verwerken. Met behulp van deze lesbrief zouden deelnemers aan de VO Challenge bijvoorbeeld ook een les of presentatie kunnen voorbereiden voor hun klas.

 

Data en tijden

In het schooljaar 2019-2020 worden er geen VO Challenges georganiseerd bij het CBO.

In overleg kan gekeken worden of er een Challenge voor het VO georganiseerd kan worden op een schooldag en/of op school plaats kan vinden. Graag gaan wij met scholen in gesprek over een Challenge op maat.

 

Nieuwsbrief

Wilt u updates ontvangen over de CBO Challenges? Vraag de nieuwsbrief aan door uw gegevens in onderstaand formulier in te vullen.

Vult u hieronder uw gegevens in

 

U kunt zowel het aanmeldformulier als de nieuwsbrief aanvragen.
We sturen u alleen aankondigingen van de diensten die wij bieden. We sturen u geen reclame en zullen uw gegevens vanzelfsprekend niet delen met derden.