CBO Challenge voor het Primair Onderwijs

Tijdens een Challenge krijgt een groep van 10 tot 15 deelnemers gedurende een (mid)dag complexe opdrachten aangeboden, waarbij samenwerken, redeneervermogen en creativiteit centraal staan. Deze opdrachten zijn activerend en enthousiasmerend: de groep wordt gemotiveerd om samen de een uitdaging aan te gaan. Plezier en het leerproces staan hierbij voorop. Bij alle activiteiten staat een leerdoel centraal en na iedere opdracht wordt hier samen op gereflecteerd, zodat de deelnemers met meer zelfinzicht naar huis gaan.

Doelgroep

Kinderen in de bovenbouw van het basisonderwijs (groep 6-7-8)

Data en tijden

Dit schooljaar zou er één laatste CBO Challenge georganiseerd worden op zaterdag 18 april 2020. Deze vervalt echter, als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus.

 
Een Challenge op zaterdag vindt plaats bij CBO Talent Development en duurt van 10:00 tot 16:00 uur. Deelnemers en ouders zijn welkom vanaf 09:30 uur welkom.

De kosten voor een Challenge op zaterdag bedragen 60,- euro. Als u uw kind tegelijk voor twee Challenges aanmeldt, kost het voor beide zaterdagen samen 100,- euro. Tijdens de dag wordt gezorgd voor eten en drinken.

Een Challenge gaat in principe door bij tenminste 10 aanmeldingen en deze beslissing wordt uiterlijk een week van tevoren genomen. Bij minder aanmeldingen wordt de Challenge mogelijk geannuleerd en worden de kosten terugbetaald. Als uw zoon of dochter wordt afgemeld nadat u een mail ontvangen hebt waarin aangegeven is dat de Challenge doorgaat, worden de kosten niet terugbetaald.

De CBO Challenges in Nijmegen gaan stoppen

Wij hebben de CBO Challenges in Nijmegen opgezet omdat wij merkten dat er vanuit kinderen (en hun ouders) een behoefte was, om samen met ontwikkelingsgelijken uitdagende opdrachten te doen, te spelen, hierdoor te leren over jezelf en conctacten met ander ontwikkelingsgelijken op te doen. Wij merken nu ook dat er veel meer van dit soort initiatieven ontstaan voor onze doelgroep, zowel in het weekend als door de week. Een ontwikkeling waar we uiteraard heel blij mee zijn
Tegelijkertijd zorgt dit groeiende aanbod ervoor dat u keuzes gaat maken en dat de aanmeldingen voor de Challenges in Nijmegen teruglopen. Omdat we met de teruglopende aanmeldingen niet de groepen kunnen vormen waarin we de kinderen kunnen bieden wat we voor ogen hebben, hebben we besloten dat we stoppen met het organiseren van de CBO Challenges in Nijmegen.
De CBO Challenges verdwijnen gelukkig niet helemaal. In plaats van Challenges waar individuele kinderen zich voor kunnen aanmelden, richten wij ons voortaan op klassen (CBO-Challenges in de klas) en op samenwerkingsverbanden (CBO-Vooruitwerklab op locatie). Zo blijft het CBO werken aan het doel om kinderen in een veilige omgeving te laten samenwerken en leren over zichzelf, middels uitdagende opdrachten.
Wij bedanken u en uw kind voor de enthousiaste deelname in de afgelopen jaren en we hopen dat er passende alternatieven zijn ook bij u in de buurt.

Als u uw kind wilt aanmelden voor de laatste CBO-Challenge, kunt u het aanmeldformulier aanvragen door hieronder uw gegevens in te vullen.

 

Nieuwsbrief

Wilt u updates ontvangen over de CBO Challenges? Vraag de nieuwsbrief aan door uw gegevens in onderstaand formulier in te vullen.

 

Vult u hieronder uw gegevens in

 

U kunt zowel het aanmeldformulier als de nieuwsbrief aanvragen.
We sturen u alleen aankondigingen van de diensten die wij bieden. We sturen u geen reclame en zullen uw gegevens vanzelfsprekend niet delen met derden.